Mercruiser belmotorok

MERCURY MERCRUISER – BENZIN ÜZEMŰ BELMOTOROK 

 

AZ ÁRAK MOTORKIVITELTŐL, ÉVJÁRATTÓL FÜGGŐEN VÁLTOZNAK. KÉRJE SPECIÁLIS ÁRAJÁNLATUNKAT MOTOROKRA (HAJTÓMŰVEL EGYÜTT), FŰZÖTT BLOKKOKRA, KIPUFOGÓ RENDSZEREKRE. GYÁRI EREDETI DARABOK MEGDÖBBENTŐEN ALACSONY ÁRON.

Több mint 40 éve épít a Mercruiser belmotorokat,melyekben a maximális teljesítmény találkozik a minimális karbantartási igénnyel. Ezen Mercruiser motorokkal lehetőség van a tengelyes kihajtásra – motor – váltómű – tengely – propeller hajtáslánccal, valamint lehetőség van Z hajtóműves kihajtásra – motor- tükörátmenet (transom) Z hajtómű hajtáslánccal.
A hajtások alapját képezik a következő 4,5/V6/200LE; 6,2/V8/320 LE; 8,1/V8/375 LE; 8,1/V8/425 LE teljesítményű motorok, melyek különféle variációkban, karburátoros és üzemanyag befecskendezéses MPI -multipoint rendszerekkel kerülnek a hajókba.
A motorok rendelésekor lehetőség van az egyszerű távkapcsolókaros vezérléstől a DTS- digitális vezérléssel történő szállításra is. A karburátoros motorok TKS rendszerűek, ami a gyújtáskulcs elfordítása után azonnali füstölés mentes indulást jelent. A III. generációs motorok integrált üzemanyaghűtéssel, vízleválasztással, nyomásszabályozással, üzemanyagszűrővel rendelkeznek. Zajszintjük 8 decibellel alacsonyabb a korábbi motoroknál.

CUMMINS MERCRUISER – DIESEL ÜZEMŰ BELMOTOROK 

Ezen diesel belmotorokat a Mercruiser és a Cummins által létrehozott közös vállalat készíti. Mint a már említett benzinüzemű belmotoroknál itt is lehetőség van a tengelyes kihajtásra és a Z hajtóműves kihajtásra is.
A hajtásláncok alapját itt a következő motorok képezik: 1,7 liter/4 henger/120 LE-tol a 2,8/4/170 LE; 2,8/4/200 LE; 4,2/6/200 LE; 4,2/6230 LE; 4,2/6/250 LE; 4,2/6/270 LE; 4,2/6/320 LE-ig. Ezen motorok minden szempontból helyettesíthetik a megfelelő teljesítményű benzinmotorokat. Kompakt méretüknél fogva már egy 4,5 m-es hajóba is szerelhető a diesel motor turbo + töltőlevegő visszahűtővel Z hajtóműves kihajtással, alacsony zajszinttel.

MERCRUISER Z HAJTÓMŰVEK 

· Alpha One – kisebb hajókra, horgászhajókra
· Bravo One – nagy teljesítményekre, nehéz üzemi viszonyokra
· Bravo Two – nagyobb jachtokra, lakóhajókra
· Bravo Three – ellenforgó propellerekkel, nagy gyorsulásokra, iránystabilítás, egymotoros nehéz hajókra

MERCRUISER JET HAJTÓMŰVEK 

· 1,7 l -es CMD motor Jet hajtóművel 120 LE-vel
· 2,8 l -es CMD motor Jet hajtóművel 170/200 LE-vel
· 4,2 l -es CMD motor Jet hajtóművel 250 LE-vel
· 4,3 l -es MPI benzinüzemu Jet hajtóművel 190 LE-vel
Félelmetes teljesítményt biztosítanak elképesztő megbízhatósággal, hatásfokkal és fordulékonysággal.

MERCRUISER VÁLTÓMŰVEK 

A beépített Mercruiser benzinmotorokhoz és CMD dieselmotorokhoz a cég a következo hajtómuveket ajánlja:
· CMD dieselekhez: ZF 25A; ZF 45A; ZF 45A Tr; ZF 63A; ZF 63IV.
· Mercruiser benzinmotorokhoz: Hurth Velvet; ZF 71C; ZF 72C; V drive/Down; Angle drive

PROPELLEREK 

A jó teljesítmény-átvitel egyik fontos eleme a propeller. A hajtóművekhez a következo propeller fajták között lehet választani: Bravo; Maximus; Vensura; Revolution 4; Mirage Plus; High Five; Laser II; Vegeance; Trophy Sport; Alpha 4; Black Max.
Mind a motorok mind a hajtóművek, propellerek kiválasztásához kérje segítségünket ( Váltó, távirányító, műszerezés, szervókormány, hajtómű).A hajó adatainak ismeretében szívesen kidolgozzuk részletes árajánlatukat mind diesel, mind benzines üzemre.

BELMOTOROK JAVÍTÁSA, FELÚJÍTÁSA 

Károsodás, vízbemerülés, fagyás, korrózió, felújítás esetén kérje ajánlatunkat:
· egyes elemekre (hajtómű, motor, kipufogók, dugattyúk, stb.),
· blokkokra,
· langblokkokra (fűzött blokk),
· hajtómű elemekre.